Tuotteiden ominaisuudet – Biodroga MD Fin

Tuotteiden ominaisuudet

TUOTE ON TESTATTU DERMATOLOGISESTI

Tämä tarkoittaa, että tuote on testattu ihotautilääkärien valvonnassa. Meidän etumme on luonnollisesti markkinoida hyviä ja ennen kaikkea turvallisia tuotteita. Sen me varmistamme useilla testeillä, ml. dermatologisilla testeillä.

TUOTE SISÄLTÄÄ ANTIOKSIDANTTEJA

Antioksidantit ovat aineita, jotka pystyvät sieppaamaan vapaita radikaaleja. Lähes kaikki aineenvaihduntaprosessit, jotka ovat tekemisissä hapen kanssa synnyttävät niin sanottuja vapaita radikaaleja.  Vakaassa molekyyliyhdisteessä elektronit esiintyvät pareittain. Vapaat radikaalit aiheuttavat kuitenkin toisen elektronin puutoksen. Ne ovat epävakaita ja hyper-reaktiivisia. Tullakseen jälleen kokonaisiksi, ne repivät elektronin lähimmästä mahdollisesta molekyylistä. Syntyy epätoivottu reaktio ja uudet radikaalit aiheuttavat vahinkoa iholle ja keholle. Tätä prosessia kutsutaan hapettumiseksi. Molekyyli vaurioituu ja siitä tulee itse vapaa radikaali. Ketjureaktio käynnistyy. Seurauksena voi olla esim. vaurioita solun DNA:ssa ja RNA:ssa. Antioksidanttien erikoisominaisuus on, että ne antavat helposti ja vapaaehtoisesti pois elektroninsa ja muuttuvat itse radikaaleiksi ja lopettavat ketjureaktion.

TUOTE SISÄLTÄÄ ENTSYYMEJÄ

Entsyymit ovat elävien orgaanien aineenvaihdunnan ”moottoreita”. Ne rakentavat aineita tai hajottavat niitä. Kosmetiikassa entsyymejä voidaan käyttää kohdistetusti. Esimerkiksi vaalentavissa tuotteissa niiden tehtävä on hidastaa tyronaasia, jotta ihon liikapigmentaatio pysyisi mahdollisimman vähäisenä. Entsyymikuorinnoissa kasvientsyymit kuten papaiini tai bromelaiini (saadaan papaijasta ja ananaksesta) pääsevät vaikuttamaan: soluliitokset löysenevät siten, että sarveistuneet solut ihon pinnalta irtoavat. Tällainen kuorinta antaa tasan ihon sävyn ja on erittäin hellävarainen.

HYALURONIHAPPO

Hyaluronihappo pystyy sitomaan vettä noin 6000 kertaa oman painoonsa nähden. Tämän ominaisuutensa vuoksi se on erittäin tehokas raaka-aine juonteiden ehkäisemisessä. Vaikka suurin osa kehon hyaluronihaposta sijaitsee ihokudoksessa, löytyy sitä myös kaikkialta muualta kehosta. Jopa 25-vuotiaana kehon oma hyaluronihapon tuotanto alkaa vähentyä. 60 ikävuoden jälkeen vain 10 prosenttia alkuperäisestä hyaluronihapon määrästä on jäljellä. Hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ihoa ja suojaa sitä kuivuutta vastaan. Superhyaluronihappo lupaa optimaalisen vedensitomiskyvyn epidermiksessä. Kuivuudesta johtuvat juonteet vähenevät silminnähden ja iho näyttää pehmeältä ja kimmoisalta. Kosteuttavien ja vettä sitovien ominaisuuksiensa vuoksi hyaluronihappo saa ihon näyttämään täyteläiseltä ja säteilevältä.

HAJUSTEETON

Hajusteilla on kosmetiikassa epätoivottuja tuoksuja peittävä, raikastava tai hajustava vaikutus ja lisäksi ne vähentävät tuotteen raaka-aineiden ominaistuoksua. Hajusteet voivat kuitenkin myös ärsyttää ihoa ja aiheuttaa ihoallergioita. Lähes joka viides saksalainen saa allergisia reaktioita käyttäessään hajustettuja tuotteita. Sen lisäksi, että hajusteet on yleisesti ottaen merkittävä INCI-listaan nimellä ”parfume”, on 26 hajustetta, jotka on lisäksi merkittävä listaan erikseen silloin, kun niiden pitoisuus ylittää tietyn rajan, sillä niiden epäillään aiheuttavan herkemmin allergioita kuin muiden hajusteiden. Näitä ovat esimerkiksi: limonene, citral ja benzyl alcohol. Hajusteettomat kosmetiikkatuotteet ovat hyvä vaihtoehto herkälle ja allergiaan taipuvaiselle iholle.

TUOTE EI SISÄLLÄ HAJUSTEITA

Hajusteilla on kosmetiikassa hajuja peittävä, raikastava tai tuoksua antava vaikutus. Niiden funktiona on vähentää tuotteen raaka-aineiden ominaistuoksua. Hajusteet voivat kuitenkin myös ärsyttää ihoa ja aiheuttaa ihoallergioita. Lähes joka viides saksalainen saa allergisia reaktioita käyttäessään hajustettuja tuotteita. Hajusteet merkitään ainesosaluetteloon nimellä ”parfume”. On olemassa kuitenkin myös 26 hajusteen lista, jotka on merkittävä ainesosaluetteloon erikseen silloin, kun niiden pitoisuus ylittää tietyn rajan. Niiden epäillään aiheuttavan herkemmin allergioita kuin muiden hajusteiden. Näitä hajusteita ovat esimerkiksi: limonene, citral ja benzyl alcohol. Hajusteettomat kosmetiikkatuotteet ovat hyvä vaihtoehto herkälle ja allergiaan taipuvaiselle iholle.

EI EMULGAATTOREITA

Emulgaattorit yhdistävät vesi- ja öljyfaasit ja mahdollistavat näin emulsioiden ja voiteiden valmistamisen. Emulgaattoreita käytettäessä riski ihossa tapahtuviin häiriöihin kuitenkin kasvaa. Vaihtoehtoja tavallisille emulgaattoreille ovat ihonkaltaiset keramidit tai voidepohjat, jotka sisältävät Derma Membran Complex:ia. DMC:n (Derma Membran Complex) molekyylirakenne on ihonkaltainen ja siten se on myös hyvin ihoystävällinen. DMC-pohjaiset tuotteet ovat ihanteellisia herkälle ja ärtyvälle iholle. Derma Membrane Complexin funktiona on myös kuljettaa raaka-aineet syvemmälle ihoon. Näin ollen kosmetiikkatuotteet, joissa on DMC:tä, ovat huomattavasti tehokkaampia. Tuotteet ovat uskomattoman hyvin siedettyjä, niillä on välitön vaikutus ja ne auttavat säilyttämään ihon luonnollisen suojavaipan.

EI MINERAALIÖLJYJÄ

Tuote ei sisällä mineraaliöljyjä eikä sen johdannaisia. Nämä öljyt (Mineral Oil, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Paraffinum Subliquidum, Cera Microcristallina, Microcrystalline Wax, Ozokerite Wax, Ceresin, Vaseline) ovat hajuttomia ja puhdistettuja öljyjä, joita on käytetty kosmetiikassa monia vuosia siksi, että ne harvoin aiheuttavat allergioita tai ihoärsytyksiä. Kasviöljyt ovat samankaltaisia kuin ihon luontaiset lipidit ja imeytyvät siksi hyvin ihon uloimpaan kerrokseen. Mineraaliöljyt taas jäävät ihon pinnalle, josta muodostuu niiden suojavaikutus iholle.

EI PARABEENEJA

Parabeeneja (isobutyl parabens, ethyl parabens, methyl parabens, propyl parabens, butyl parabens) on käytetty kosmetiikassa monia vuosia säilöntäaineina. Nykyään niiden epäillään aiheuttavan allergisia reaktioita. Parabeenit ovat raaka-aineina listattuna hyväksytyiksi kosmetiikassa, mikä tarkoittaa, että niiden hyödyntäminen kosmetiikkatuotteissa on sallittua. Herkkä iho voi kuitenkin reagoida parabeeneille ja sen vuoksi niitä on alettu korvaamaan muilla säilövillä ainesosilla. Myös parabeenien vaikutus kehon omaan hormonitasapainoon on kiistanalainen. Niiden ajatellaan imeytyvän syvälle ihoon aiheuttaen ongelmia kehon hormonitasapainossa.

EI PEG-YHDISTEITÄ

Polyetyleeniglykolit (PEG-yhdisteet) ovat kemiallisia yhdisteitä, joiden funktiona on tuotteessa usein toimia emulgaattorina. Ainesosaluettelossa ne ovat yleensä merkittynä lyhenteellä PEG. Kuitenkin myös Natriumlaureettisulfaatti (Sodium Laureth Sulfate) kuuluu PEG-yhdisteisiin. Tyypillinen esimerkki niistä on Laureth-9, jota hyödynnetään kosmetiikassa usein emulgaattorina tai ihotautien hoidossa paikallisena puudutusaineena. PEG-yhdisteitä käytetään kosmetiikassa myös pintajännitystä alentavana aineena. Riippuen yhdisteiden koostumuksesta PEG:it voivat toimia liuottimina, emulgaattoreina, surfaktantteina tai humektantteina. PEG:it parantavat imeytymiskykyä, jolloin kosmetiikkatuotteiden raaka-aineet läpäisevät ihon helpommin. Samasta syystä myös mahdolliset ei-toivotut aineet pääsevät ihoon helpommin. Siksi PEG-yhdisteiden käyttö on kiistanalaista.

EI SILIKONIA

Silikoniöljyistä on monia eri mielipiteitä. Silikoneilla on sekä hyötyjä että haittoja. Liukenemattomia silikoniöljyjä ovat esimerkiksi ””Dimethicone””, ””Cyclomethicone””, ””Cyclopentoxilase”” ja ””Dimethiconol””. Vesiliukoisia silikoneja ovat mm. ””Amodimethicone””, ””Polysiloxane””, ””PEG/PPG-14/4 Dimethicone”” ja ””Dimethicone Copolyol””. Silikoniöljy muodostaa ihon pinnalle vedenpitävän kalvon, joka suojaa ihoa kosteuden menetykseltä. Silikonin ei ole havaittu aiheuttavan allergisia reaktioita. Silikoniöljyt antavat pitkän kosteuttavan vaikutuksen iholle, parantavat tuoksua iholla eivätkä tunnu rasvaisilta. Voiteen sisältäessä runsaasti silikonia, voi se kuitenkin vaikuttaa ihon hengittävyyteen. Siksi kuhunkin tuotteeseen käytettävän silikonin määrä on harkittava tarkasti.

EI ELÄINPERÄISIÄ RAAKA-AINEITA

Kaikki tuotteen raaka-aineet ovat joko luonnonmukaisia, synteettistä tai bioteknologista alkuperää. Tämä tieto on tärkeää vegaaneille ja kuluttajille, jotka haluavat välttää eläinperäisiä raaka-aineita myös kosmetiikassaan. Tuotteita ei ole myöskään testattu eläimillä.

EI LISÄTTYJÄ VÄRIAINEITA

Väriaineiden ainoa tehtävä on antaa väriä kosmetiikkatuotteisiin. Niillä ei ole muuta erityistä tehtävää kuin tehdä voiteesta tai emulsiosta houkuttelevampi. Väriaineet merkitään ainesosaluetteloon yleensä lyhennyksellä CI ja viiden numeron sarja (= Color-index number). Esimerkiksi Cl 77891 on mineraali titaanidioksidi, jota käytetään suojaamaan ihoa UV-säteiltä. Jotkut kemiallisista väriaineista sisältävät aromaattisia amiineja tai aniliineja, joiden epäillään aiheuttavan syöpää. Henkilöiden, joilla on herkkä tai allergioihin taipuvainen iho, tulisi välttää tuotteita, joissa on väriaineita.

TUOTE SISÄLTÄÄ LUONNOLLISIA HAJUSTEITA

Nämä hajusteet ovat luonnollista alkuperää ja niitä saadaan pääasiassa kasveista. Niitä käytetään myös luonnonkosmetiikassa. Joistakin luonnollisista hajusteista, kuten lime tai pelargonia-öljystä on mainittava aineosaluettelossa erikseen, jotta näille allergiset ihmiset saavat niistä tiedon.

SISÄLTÄÄ PEPTIDEITÄ

Tämä tuote sisältää peptideitä. Peptidit ovat erittäin tehokkaita raaka-aineita ihon ikääntymisen merkkejä vastaan. Peptidit ovat orgaanisia yhdisteitä, jotka rakentuvat useista aminohappoketjuista. Peptidit pystyvät vaikuttamaan positiivisesti kehon toimintoihin. Ne antavat keholle viestejä sen fysiologisista toiminnoista kuten solujen elinvoimasta, solujen kasvusta ja ihon uudistumisesta. Välittäjäaineiden ja stimulanttien avulla voidaan aktiivisesti tukea ihon uudistumisprosessia. Erilaisilla peptideillä saadaan aikaiseksi erilaisia vaikutuksia, kuten esimeriksi kollageenin ja hyaluronihapon tuotannon stimulointi, ihon elastisuuden parantaminen tai ilmejuonteita häivyttävä vaikutus. Peptideillä on merkittävä rooli vanhentuvalle iholle suunnatuissa kosmetiikkatuotteissa. Luonnossa niitä on laajasti välittäjäaineina ja hormoneina. Myös niiden hajoamistuotteilla eli aminohapoilla on tärkeä rooli ihonhoidossa.

TUOTE SISÄLTÄÄ HAPPOJA

Käytetyimmät hapot kosmetiikassa ovat AHA-happo (alfahydroksihappo) ja BHA-happo (betahydroksihappo). AHA-happoihin kuuluu mm. glykolihappo, maitohappo, sitruunahappo ja viinihappo, jotka tunnetaan yleisesti hedelmähappoina.  AHA-happoja sisältäviä tuotteita suositellaan ja ne ovat erittäin tehokkaita auringon vahingoittamalle, kuivalle ja/tai sarveistuneelle iholle. Ne irrottavat kuolleita ihosoluja epidermiksestä ja auttavat uusia ihosoluja pääsemään ihon pintaan. PHA (polyhydroksihappo) käyttäytyy samoin kuin AHA-hapot. Koska PHA-hapoissa on isompi molekyylikoko, ovat ne vähemmän ihoa ärsyttäviä. Siksi nämä hapot sopivat hyvin herkälle iholle. Tärkein BHA (betahydroksihappo) on salisyylihappo. Se on täysin sama happo kuin mitä käytetään aspiriinissa. BHA-happo pystyy puhdistamaan ihohuokosia syvältä ja siten auttaa vähentämään ihon epäpuhtauksia ja palauttaa ihon hehkun. AHA-happojen ja BHA-happojen tärkein ero on se, että AHA-hapot ovat vesiliukoisia ja BHA-hapot ovat rasvaliukoisia. Siksi salisyylihappo (BHA-happo) pystyy tunkeutumaan talirauhasiin ja poistamaan rauhasia tukkivaa talia ihohuokosista. BHA-happoa suositellaan iholle, jossa on mustapäitä, finnejä ja muita epätasaisuuksia.

SISÄLTÄÄ UV-SUOJAN

Tässä tuotteessa on UV-suoja.

TÄMÄ TUOTE SISÄLTÄÄ VITAMIINEJA

Retinoli (A-vitamiini) säätelee ihon sarveistumista ja sillä on soluja uudistava ja mitoosia edistävä vaikutus.  A-vitamiinin puute aiheuttaa kuivuutta ja hilseilyä sekä edistää ryppyjen muodostumista iholla. Retinolia ja sen provitamiinia (beetakaroteeni) voidaan käyttää kasvovoiteissa, öljyissä, naamioissa ja ihonhoitotuotteissa.

TUOTTEESSA DMC-RAAKA-AINETTA

DMC tulee sanoista Derma Membran Complex: Sen rakenne, koostumus ja raaka-aineet ottavat mallia ihmisen ihosta ja DMC:tä voidaan siksi kutsua ihonkaltaiseksi aineeksi. DMC:llä on ihon suojavaippaa vahvistava vaikutus ja se erittäin hyvin siedetty. Ihanteellinen herkälle ja helposti ärtyvälle iholle.