Punoitus/Couperosa – Biodroga MD Fin

Punoitus/Couperosa

Punotus/Couperosa

Monet ihmiset kärsivät ihon ylireagoinneista, kuten punoituksesta ja kutinasta. Ihon jatkuva punoitus, esim. couperosa, vaikuttaa vähitellen ihon kimmoisuuteen ja elastisuuteen, sillä ihossa esiintyvät tulehdusreaktiot tuhoavat pitkällä aikavälillä ihon elastaani- ja kollageenisäikeitä, jotka ovat elintärkeitä ihon kiinteydelle ja joustavuudelle.

Couperosa johtuu tyypillisesti verisuonien laajenemisesta. Verisuonten laajeneminen taas johtuu yleensä tukikudoksessa sijaitsevien verisuonten seinämien heikkoudesta. Tilapäinen punoitus johtuu pienten verisuonten näkymisestä, koska verisuonten verenkierto vilkastuu. Couperosaa pidetään rosacean esiasteena.

Rosacea on krooninen ihon tila, johon liittyy pysyvä ihon punoitus ja selvästi näkyvät kapillaarit. Tätä ihotyyppiä esiintyy yleensä vaaleaihoisilla naisilla 30 ikävuodesta ylöspäin. Noin 45 miljoonaa ihmistä maailmassa kärsii rosaceasta. Rosacea luokitellaan lääketieteelliseksi tilaksi ja sen hoitoon vaaditaan aina ihotautilääkäri.

Syyt

Stressi, liiallinen altistus UV-säteille, tulinen ruoka, alkoholi ja äärimmäiset sääolosuhteet voivat kaikki auttaa laukaisemaan ihon punoituksen.

Tehokkaita raaka-aineita punaiselle ja couperosaiholle

Telangyn™ on rauhoittava tetrapeptidi, joka on kehitetty erityisesti couperosan ja teleangiektasian kosmeettiseen hoitoon. Se toimii punoitusta ja kollagenaasia vastaan (kollageenin hajoamisprosessi). Tämä raaka-aine parantaa ihon kiinteyttä ja elastisuutta, suojaa ihosoluja liikapigmentaatiota vastaan ja antaa tasaisemman ihon.

Flavonoidien ryhmään kuuluvaa rutiinia löytyy monista kasveista ja sen tehtävänä on suojata kasveja UV-säteiltä. Iholla se vahvistaa pieniä hiusverisuonia.

Kversetiini suojaa ihoa vapaita radikaaleja ja ennenaikaista, ympäristötekijöistä johtuvaa ikääntymistä vastaan. Kversetiini voi myös auttaa vähentämään ihoärsytyksiä.

Salisyyli tukee kversetiinin ja rutiinin vaikutusta ja sillä on ihohuokosia supistava vaikutus.

Verigreipin lehtiuute vahvistaa kudosta ja pienten hiusverisuonten seinämiä.

Hevosenkastanjauutetta käytetään lääketieteessä vahvistamaan suonia. Se parantaa pienten hiusverisuonten luonnollista vastustuskykyä.